tomanek blogja
kosár vb

Most szombattól, augusztus 30-tól szeptember 14-ig jön a spanyolországi kosár vb (hivatalos oldalwiki

Az első napok TV-s programja* a sport1tv.hu műsorújsága szerint:

Szombat: 16:30 - Ausztrália-Szlovénia ÉLŐ Sport 2
Szombat 23:00 - USA-Finnország MAI Sport 2
Vasárnap 13:30 - Argentína-Horvátország ÉLŐ Sport 2
Vasárnap 23:00 - Törökország-USA MAI Sport 1
Hétfő 15:15 - Irán-Szerbia ÉLŐ Sport 2
Hétfő 19:45 - Puerto Rico-Görögország ÉLŐ Sport 2
Hétfő 22:00 - Spanyolország-Brazília ÉLŐ Sport 2
Kedd 17:30 - USA-Új Zéland ÉLŐ Sport 2 

*de mivel mindenféle hulladékot vetíthetnek és nézhetnek helyette a kocsmában a népek - meg eleve lesz még egy csomó jó meccs, pl. szombat-vasárnap egyből 12-12-t játszanak -, ezért itt vannak streamgyűjtő oldalak is, “otthon, laptopon a legbiztosabb” alapon: 

http://www.ifeed2all.eu/type/basketball.html
http://gofirstrow.eu/sport/basketball.html
http://goatd.net
http://www.rojadirecta.me
http://www.sportcategory.com/c-6.html 

(uff)

Ezen jót nevettem tegnap. 

Ezen jót nevettem tegnap. 

(Source: facebook.com)

Bár nem teljes keretekkel felálló, erősen foghíjas csapatokkal és elég sokkal (24-gyel), de holnap elindulnak a szlovéniai kosár EB küzdelmei. Ezen a héten még a Sport2 ad élőben néhány meccset, amiket a Sport1 később ismétel, jövő héten néha már fordított lesz a helyzet. Az eheti tévés élő menü (mindegyik a Sport2-n): szerda, 17:45 - ESP-CRO szerda, 21:00 - SRB-LTU csütörtök, 21:00 - SLO-ESP szombat, 21:00 - TUR-GRE vasárnap, 21:00 - SLO-CRO Csoportonként 3-3 csapat fog továbbjutni a második csoportkörbe, ahonnan a két 6-csapatos csoport első 4-4 helyezettje fog továbbjutni a szeptember 18-19 szerda-csütörtöki negyeddöntőkbe. Másnap, 20-án pénteken meg már jön is a két elődöntő, 22-én vasárnap meg a bronzmeccs és a döntő. (Csoportok, csapatok, csarnokok) A (számomra) legérdekesebb és talán a továbbjutó 3 hely szempontjából is legélesebb csoport most is tele van (ex-)jugó és balti csapatokkal. Arról már írt is egy előzetes összefoglalót a kezdő5.hu (B csoportos csapatok kerete és felkészülése), ahogy a szintén nem gyenge D- és C-csoportokról is. A talán leggyengébb A csoportról még nem, de gondolom egy napon belül arról is ki fog kerülni egy cikk. (kezdo5.hu EB-rovat)
A bővített, teljes, netes menü: livescore + streames linkek az előbbin kinézett meccsek ideje alatt, élőben.
Köszönöm, hogy elmondhattam.

Bár nem teljes keretekkel felálló, erősen foghíjas csapatokkal és elég sokkal (24-gyel), de holnap elindulnak a szlovéniai kosár EB küzdelmei. Ezen a héten még a Sport2 ad élőben néhány meccset, amiket a Sport1 később ismétel, jövő héten néha már fordított lesz a helyzet. 
Az eheti tévés élő menü (mindegyik a Sport2-n): 
szerda, 17:45 - ESP-CRO 
szerda, 21:00 - SRB-LTU 
csütörtök, 21:00 - SLO-ESP 
szombat, 21:00 - TUR-GRE 
vasárnap, 21:00 - SLO-CRO 
Csoportonként 3-3 csapat fog továbbjutni a második csoportkörbe, ahonnan a két 6-csapatos csoport első 4-4 helyezettje fog továbbjutni a szeptember 18-19 szerda-csütörtöki negyeddöntőkbe. Másnap, 20-án pénteken meg már jön is a két elődöntő, 22-én vasárnap meg a bronzmeccs és a döntő. (Csoportok, csapatok, csarnokok
A (számomra) legérdekesebb és talán a továbbjutó 3 hely szempontjából is legélesebb csoport most is tele van (ex-)jugó és balti csapatokkal. Arról már írt is egy előzetes összefoglalót a kezdő5.hu (B csoportos csapatok kerete és felkészülése), ahogy a szintén nem gyenge D- és C-csoportokról is. A talán leggyengébb A csoportról még nem, de gondolom egy napon belül arról is ki fog kerülni egy cikk. (kezdo5.hu EB-rovat)

A bővített, teljes, netes menü: livescore + streames linkek az előbbin kinézett meccsek ideje alatt, élőben.

Köszönöm, hogy elmondhattam.

Egy hét, és. Köszönöm, hogy.

Egy hét, és. 
Köszönöm, hogy.

kultúrnapok ON

kultúrnapok ON

Ehh, és azután 5 perccel, hogy megnézem ezt a videót jön a hír, hogy Kevin Love eltörte a kezét, és 6-8 hétre kiesik (egyébként Rubio is kb. addig lesz, lehet parkoló-, ill. gyógyulópályán a cikkben írtak szerint) :( 
Sebaj, azért remélem egy párszor így is oktatni fog az Adelman-suli. 

Amúgy ha jól láttam, ill. érzékeltem egy párhuzamos ablakban, ill. fb-os reakciókból, akkor az m1+m2 a spanyol-francia kosaras negyeddöntőből “csak” az első negyedet valamint az első és a második félidő legvégét nem adta. Ezért fogom - kocsmás megoldás helyett - csak itthon fröccsözve, eurovision + kezdő5-kommentátoros kombóval nézni a brazil-argentin kosármeccset (meg persze azért a vízilabdás meccsünknek is adok egy ablakot) a születésnapomon, a "közszolgálati" televíziónak (“olyan gyenge színvonalú és nézettségű kereskedelmi televízió, amit az állampolgárok fizetnek”) meg ezúton is üzennék egy hellót. 

that’s the way i like it

1. A 2009-es EB-n a spanyolok ellötyögték az első két csoportkört, így végül csak a negyedik, utolsó helyen jutottak tovább a negyeddöntőbe, ahol azokat a franciákat kapták meg ellenfélként, akik addig veretlenül végeztek az első helyen mindkét csoportkörben. 88:68-ra a spanyolok nyertek, akik utána már ellentmondást nem tűrően oktattak végig, és hasonlóan nagy különbséggel verték meg a görögöket, majd a döntőben a szerbeket is. 
A 2011-es EB-re már eggyel (még) komolyabb csapattal mentek a franciák, ill. a spanyoloknak is szépen kellett küzdeniük néhány tét-, ki-ki meccsen a végén, ill. Navarro extrái is kellettek nekik ahhoz, hogy végül újból Európa-bajnokok legyenek, a döntőben a franciákat megverve. Szóval elég sokat közelített egymáshoz a két csapat erőssége az utóbbi években, ill. eddig a franciák produkciója még akár meggyőzőbb is volt az olimpián, mint a spanyoloké (akiknél Navarro csak az utóbbi két meccsen kezdett el játszani a sérülése után, és még nincs igazán formában). Mindenesetre most szerdán jön a visszavágó az olimpia egyik negyeddöntőjén. 
2. A 2010-es, isztambuli VB-n a második legjobb meccs az a brazil-argentin nyolcaddöntő volt, aminek az étteremben, ill. szabadban sörözős megnézéséhez néhány négyzetkilométernyi területet végigjártam Isztambulban, de képtelen voltam olyan helyet találni, ahol nem egy török-azeri (vagy milyen) focimeccset adtak, és végül a szállásunkon találtam meg, kb. a 267. csatornán a meccset, de még időben ahhoz, hogy felállva tapsoljak Scola oktatófilmes kosarazását és az argentinok 93:89-es győzelmét nézve. 
(A legjobb meccs meg amúgy a szerb-spanyol negyeddöntő volt, ahol kedvenceim, a szerbek Teodosic néhány másodperccel a vége előtti, 9-10 méteres hármasával ütötték ki 92:89-re a spanyolokat, ott még az előző meccs végjátékánál is nagyobbat ordítottam, akkor már a csarnokban. Aztán azt már csak itthon, laptop előtt néztem, hogy pont annyit fújtak az elődöntő végjátékában a házigazda törököknek a szerbek ellen, hogy az előbbiek jussanak tovább egy 83:82-es győzelemmel, így végül később, már előzetesen is borítékolhatóan egy teljesen érdektelen és sima döntőt játszva az amerikaiak ellen, de ez mellékvágány.) 
És persze a 2011-es, amerikai kontinens*bajnokság (*mindenki a régióban, kivéve az USA) döntőjét is ez a két csapat, az argentinok és a brazilok játszották, ahol az előbbiek nyertek 80:75-re. Mindazonáltal az utóbbiak kerete erősödött azóta, az előbbiek meg inkább csak öregedtek, szóval itt is közelített egymáshoz a két csapat az utóbbi években. Most szerdán jön a visszavágó az olimpia másik negyeddöntőjén. 
3. Az orosz-litván párharcoknak is van egy történelme… Most szerdán is egymás ellen fognak játszani egy ki-ki meccset az olimpia harmadik negyeddöntőjén. 
4. Meg persze lesz aznap egy USA-Ausztrália is – mint szokás szerint várhatóan a legkevésbé izgalmas és jó találkozó azok számára, akik már 10-nél több kosármeccset láttak az életükben -, azt majd közvetítheti ifj. Knézy Jenő vagy valaki más az m1 vagy m2 adókon a legtöbb nép számára [de nem számomra, mert én a eurovision-ön nézem és a kezdő5.hu-sok (Zsivera Gábor és Adorján István) közvetítését hallgatom mellé]. 

Előzetesen kb. pont erre, egy ilyenre gondoltam ajándékként, amikor úgy június vége felé kiszúrtam, hogy pont a születésnapomon lesz a négy negyeddöntő. Éljen! :)

Ha pl. ilyen csatornára is elő lehetne fizetni itthon (ill. ezen kívül is csak olyanokra, amiket én akarok), akkor talán(-talán) lenne tévékészülékem. De mivel valószínűleg nem lehet megtenni, ezért maradok annál, hogy azt nézek és csinálok a laptopom előtt, amit én akarok, és egyetlen felesleges és értelmetlen percet sem töltök el egy tévékészülék és a tévéadók által sugárzott hulladék bámulásával. (Helyette eltöltök sok másik hasonlót a laptop előtt, de az már egy másik történet, mindenesetre most jöhet egy kis offline, olvasós break abban is.) 

Ha pl. ilyen csatornára is elő lehetne fizetni itthon (ill. ezen kívül is csak olyanokra, amiket én akarok), akkor talán(-talán) lenne tévékészülékem. De mivel valószínűleg nem lehet megtenni, ezért maradok annál, hogy azt nézek és csinálok a laptopom előtt, amit én akarok, és egyetlen felesleges és értelmetlen percet sem töltök el egy tévékészülék és a tévéadók által sugárzott hulladék bámulásával. (Helyette eltöltök sok másik hasonlót a laptop előtt, de az már egy másik történet, mindenesetre most jöhet egy kis offline, olvasós break abban is.) 

… amúgy tök sok értelme van (mármint a blogomon kívül, “kívülre”) kosár tag-et adnom a kiváló labdajátékkal foglalkozó bejegyzéseimnek, ill. szöveges kontentjeimnek, amikor ennyi látszik belőle sok-sok oldalon keresztül (lol), 
[arról nem is beszélve, hogy a fele sem látszik ott annak, ami nálam (meg a múltkor pl. csak úgy iksz év után magától eltűnt az összes sci-fi tag-es bejegyzésem linkelthez hasonló lekérdezési lehetősége _teljesen_, azaz semmi értelme nem volt a címkézésnek itt a tumblin, mivel utána még a saját oldalamon sem tudtam megnézni egyben az olyan jellegű bejegyzéseimet, konkrétan egy sem jelent meg utána a rákattintásnál, így azóta sf taggel nyomulok, ha eszembe jut, bár egyszer majd az is kilővödik, szóval értelmetlenül, az előtte levő sci-fiseket meg már nem fogom megtalálni, max. csak a teljes vagy havi archívumból)], 
de legalább most már csináltam egy gif-et is, illetve éjszakát!  

… amúgy tök sok értelme van (mármint a blogomon kívül, “kívülre”) kosár tag-et adnom a kiváló labdajátékkal foglalkozó bejegyzéseimnek, ill. szöveges kontentjeimnek, amikor ennyi látszik belőle sok-sok oldalon keresztül (lol), 

[arról nem is beszélve, hogy a fele sem látszik ott annak, ami nálam (meg a múltkor pl. csak úgy iksz év után magától eltűnt az összes sci-fi tag-es bejegyzésem linkelthez hasonló lekérdezési lehetősége _teljesen_, azaz semmi értelme nem volt a címkézésnek itt a tumblin, mivel utána még a saját oldalamon sem tudtam megnézni egyben az olyan jellegű bejegyzéseimet, konkrétan egy sem jelent meg utána a rákattintásnál, így azóta sf taggel nyomulok, ha eszembe jut, bár egyszer majd az is kilővödik, szóval értelmetlenül, az előtte levő sci-fiseket meg már nem fogom megtalálni, max. csak a teljes vagy havi archívumból)], 

de legalább most már csináltam egy gif-et is, illetve éjszakát!  

hi bro’ (KD-t bírom) 

hi bro’ 
(KD-t bírom) 

(megmondtam, hogy jó lesz az olimpiai kvalifikációs kosártorna)

- ((a csoportmeccseket hétfőtől szerdáig, három nap alatt lejátszották, az “elsőkalapos” európaiak közül két csapat jobban megizzadt, az EB-4. macedónok pl. kikaptak az afrikai 2. Angolától, az EB-5. litvánok meg az afrikai 3. Nigériától, és végül mindkét csapat csak a jobb kosárarányának köszönhetően jutott tovább első helyen a körbeverések végén)) 

- (a mai első negyeddöntőn csak egy negyedig tartotta magát Angola csapata az EB-3. oroszok ellen)

- a 2. negyeddöntőn egy nagyon jó és izgalmas meccsen a nigériaiak egy ponttal megverték és kiejtették az EB-6. görögöket 

- a 3. negyeddöntőn az amerikai 3. dominikaiak -20-ról +10-re fordítva kiejtették az EB-4. macedónokat 

Jöhet (02:00-től) az általam előzetesen legizgalmasabbnak és legkiélezettebbnek várt, negyedik negyeddöntő, az EB-5. litvánok és amerikai 4. puerto ricoiak között. 

(Szombaton este/éjjel jön a két elődöntő, vasárnap este/éjjel meg azok vesztesei között a harmadik, utolsó továbbjutó helyért játszott meccs. (Streameken foghatóak, máshol nem.)) 

véget ért a foci EB,

délután már kezdődik is az olimpiai kosár kvalifikációs tornája. :-) 

Tök jó volt ennek a kosaras dokumentumfilmnek az első egy órája (négy 15 perces rész van fent belőle a youtube-on). Olyan kosarasokról volt szó benne, akik 2006-ban középiskolásak voltak (ma már legtöbben az NBA-ben vagy pl. a Real Madridban játszanak). Jó zenék, érdekes dolgok, amiről nem tudtam, profi megvalósítás, vicces gyerekképek és -filmek, ill. - elég sokszor - nem rossz életszínvonal.
Köszi ezt is MCA, RIP.